Adela

‘Omkijken naar elkaar betekent voor mij op je medemens letten. Dat je oog hebt voor je omgeving. Dat je even een praatje maakt met iemand die je al een tijdje niet hebt gezien of een kaartje bij iemand door de bus doen. Maar ook: elkaar gedag zeggen. Zo simpel, maar zo belangrijk!

Een aantal jaren geleden kwamen wij in contact met een oudere dame. Zij heeft een hondje, maar is niet goed ter been. Mijn dochter laat nu af en toe haar hond uit. Voor beide levert dit kleine gebaar veel op: deze dame is geholpen en heeft even een praatje en mijn dochter vindt de hond geweldig!

Zelf laat ik ook één keer in de week een hond van een vrouw uit Bolsward uit. Ik zag een oproep op de Facebookpagina van Boalsert Jout en zo is het gekomen. Dat hondje is zo’n leuk beestje, het geeft mij plezier om haar uit te laten. Ik hoef er geen geld voor, maar soms legt de eigenaresse van deze hond iets lekkers voor mijn kinderen neer. Dat vind ik ook een mooie manier van elkaar bedanken en naar elkaar omkijken. Niet alles hoeft met geld gekocht te worden.

Ik vraag zelf ook wel eens om hulp, maar dat doe ik dan wel in mijn eigen kring, ik vraag dat aan mijn familie of vriendinnen. En ik durf dat ook steeds meer te vragen. Wanneer iemand bijvoorbeeld even op mijn kinderen kan passen geeft mij dat een beetje rust. Met een druk gezinsleven en een baan waarin ik ook voor anderen zorg, heb ik dat soms even nodig.’