Anneke

‘Naar elkaar omkijken heb ik van huis uit meegekregen. Ik ben opgegroeid in een klein dorp en daar was het heel gebruikelijk om elkaar even te helpen. Misschien is dat in de stad net iets minder en is het juist hier belangrijk om daar extra aandacht voor te hebben. Het begint al met elkaar groeten op straat.

Als je naar elkaar omkijkt dan weet je wat er leeft. Bijvoorbeeld in je eigen buurtje of bij familie en vrienden. Ieder mens heeft zijn eigen verhaal en door naar de ander te luisteren wordt jezelf ook een rijker mens. Als je iets geeft aan de ander krijg je vaak iets terug, het gaat dan met name om het plezier dat je eraan beleefd en met mensen kunt delen.

Zorg dat je persoonlijk contact maakt. Sommige mensen ervaren overlast en ergeren zich, je kunt ook een praatje maken met degene die volgens jou overlast veroorzaakt, soms zit er namelijk een heel ander verhaal achter dan je in eerste instantie denkt.

Mijn droom is om jongeren en ouderen met elkaar te verbinden. Die afstand lijkt soms zo groot, maar kan ook overbrugd worden. Ik hoop dat ik een mooi project kan opzetten waarbij deze groepen dichterbij elkaar komen.’