Lies

“Voor mij is omkijken naar elkaar heel gewoon, je doet dat gewoon. Als ik merkt dat iemand mijn hulp nodig heeft of er is iets gaande dan ben ik bereid om even te helpen. Dat doe ik al bijna mijn hele leven. Het zou fijn zijn als we meer aandacht voor elkaar zouden hebben. Veel mensen zijn tegenwoordig zoveel alleen met zichzelf bezig.

Op dit moment ben ik vrijwilliger in de deelwinkel in Bolsward. Mensen mogen hier gratis vijf artikelen per persoon meenemen. En ze mogen hier ook spulletjes brengen. Geen huishoudelijke en elektronische apparaten, maar andere leuke spullen voor in en om huis zijn van harte welkom. In de winkel is een koffietafel en wij (de vrijwilligers) maken tijd voor een gesprekje met mensen die langskomen. Ook op dagen dat ik hier niet hoef te zijn haal ik hier wel eens een bakje koffie. Heel gezellig en ik leer dan ook de andere vrijwilligers kennen. Dat vind ik interessant en belangrijk!

Duwtjes geeft Lies ook in de vorm van adviezen. “Mensen vragen bijvoorbeeld aan mij ‘hoe moet ik zus of zo aanpakken?’ of ‘hoe denk jij daarover?’ Ik vind het leuk om mee te denken en een advies te geven! Sommige mensen zij zo in zichzelf gekeerd dat ze niet om iets durven vragen. Als ik dat merk dan zeg ik: ‘probeer het eens een keer’. Die motiverende duwtjes, die wil ik geven.”

Als Lies zelf een duwtje zou mogen ontvangen wat zou dat dan zijn? “Dat is wel een lastige vraag hoor. Ik vind het fijn als mensen aandacht voor me hebben, maar ik kom niks tekort. Soms zou ik wel eens wat vaker even een bakje willen doen met familie, maar ik begrijp ook heel goed dat iedereen zijn eigen heeft. En mijn kinderen voelen aan wanneer ik een duwtje nodig heb, dat is heel fijn!”